Biografia 

Heliä Mailiis Viirakivi aloitti musiikkiopintonsa Musiikkiopisto Juvenaliassa klassisella huilulla. Musiikkiopiston suoritettuaan hän jatkoi huilun soittoa mutta vaihtoi pääinstrumenttinsa klassiseen lauluun opiskellen sitä Espoon musiikkiopistossa, jossa suoritti ylemmän musiikkiopiston tutkinnon vuonna 2015. Tämän jälkeen hän jatkoi lauluopintojaan Helsingin konservatoriossa, sai kandidaatin diplomin Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta vuonna 2020 ja vuonna 2022 päätti opintonsa samassa oppilaitoksessa maisterin tutkintoon pääaineenaan nykymusiikki ja nykyimprovisaatio. Akateemisen koulutuksensa aikana Viirakivi on opiskellut aktiivisesti myös muun muassa Musiikkiopisto Juvenalian ooppera-studiossa sekä musikaaliluokalla. Hän on myös täydentänyt klassisen laulun osaamistaan ​​useilla mestarikursseilla joita ovat johtaneet muun muassa Heikki Pellinen, Anitta Ranta ja Hanna-Leena Haapamäki. Poikkihuilua Viirakivi on soittanut laulunopintojensa ajan muun muassa Puhallinorkesteri Louhessa sekä viimeisimpänä ottanut sivuinstrumentin tunteja maisteriopintojensa ajan. 

Esiintyvänä freelancer taiteilijana Viirakivi on esiintynyt monimuotoisesti solisti, ensemble ja kuorotehtävissä. Puhallinorkesteri Louhen kanssa hän on tehnyt yhteistyötä huilistina orkesterimuusikkona ja laulusolistina esimerkiksi Louhen Puumerkki -esikoisalbumilla vuonna 2008 ja joulukonsertissa Vantaan Kirkossa vuonna 2016. Lisäksi Viirakivi on toiminut solistina muun muassa Vantaan naislaulajille, Juvenalia kuorolle sekä Tallinn International Youth Orkesterille. Kuoromusiikin parissa hän on työskennellyt kuorolaulajana Kauniaisten Kirkkokuorossa, Vantaan Naislaulajissa (heinäkuorossa) ja viimeisimpänä Juvenalia kuorossa vuonna 2022. Viirakivi laulaa myös aktiivisesti lauluyhtye L'Armoniassa sekä vokaali-improvisaatioryhmä Ääni-Ilmiössä. Edellisten lisäksi Viirakivi on toiminut ja äänittänyt Improvisoijana eri kokoonpanoissa sekä tehnyt yhteistyötä eri nykysäveltäjien kanssa. 

Musiikin opintojensa ohella Viirakivi on opiskellut ja esiintynyt aktiivisesti teatteriesityksissä ja tanssiesityksissä. Hän on opiskellut useita eri tanssityylejä ja suorittanut tanssin perustutkinnon Dance Center Ani:ssa vuonna 2008. Juvenalian musikaalikoulutuksessa hän näytteli Saiman pääosan Saima ja Aale musikaalissa (säv/sov Säde Bartling) vuonna 2010. Vuonna 2013 Viirakivi valmistui näyttelijäksi Musiikki-teatterin ilmaisukoulun Musti Oy:stä jossa hän esitti muun muassa Maria Jotunin kirjoittaman monologin Hilda Husso sekä näytteli Inkeri Kilpisen Naisen Tarina näytelmän pääosan. Loppututkinnokseen hän sävelsi Egyptiläiseen lastentarinaan musiikin muuntaen sen laulunäytelmäksi lapsille nimellä Pähkinähiirten häät. Heinäkussa 2022 Viirakivi osallistui Sävelletyn teatterin Kollaboraatioon Musiikin aika festivaaleilla jota luotsasi Amerikkalainen säveltäjä Mark Applebaum.