Portfolio

Heliä Mailiis on toiminut monipuolisesti muusikkona jo useamman vuoden vaikuttaen muun muassa Ensemble laulajana, kirkkomuusikkona, kuorolaulajana, solistina, improvisoijana sekä poikkitaiteellisien projektien säveltäjänä/esiintyjänä. Hän toimii myös kuraattorina Tallinnan Bohemian Galleries -Galleriassa joka järjestää poikkitaiteellisia nykyimprovisaationmusiikin IMPROART konserttisarjaa. 


Kirkkomuusikkona Mailiis on toiminut Kauniaisten ja Leppävaaran kirkoissa hyödyntäen kumpaakin instrumenttiaan toteuttamalla mm. huilu virsi-improvisaatioita. Vuonna 2022 hän on esiintynyt kuorolaulajana Juvenalia kuoron konsertissa sekä yhteisproduktiossa Oratoriekören i Helsingforsin ja Helsinki Metropolitan Orkesterin kanssa. Kesäkuussa 2022 Mailiis toimi solistina Tallinnan Iberofest 2022 konsertissa Tallinn International Youth Orkesterin kanssa ja heinäkuussa hän osallistui Mark Applebaumin johtamaan Sävelletyn Teatterin Kollaboraatioon Musiikin aika festivaalilla Viitasaaressa, jonka aikana osallistujat tuottivat poikkitaiteellisia konsepteja ja toimivat performanssitaiteilijoina. Elokuussa hän matkusti Berliniin ottaen osaa kahteen nykymusiikin ja nykyjazzin konsertteihin laulajana ja huilistina.

ENSEMBLET

Lauluryhmiä ynnä muita vakituisia.


Lauluimprovisaatioryhmä Ääni-Ilmiö

vuonna 2022 perustettu vokaali-improvisaatio kollektiivi joka toteuttaa täysin improvisoituja vokaaliteoksia yksin ja/tai muita taiteita kuten kirjallisuutta, runoutta tai maalauksia hyödyntäen. Ääni-ilmiölle on tänä vuonna 2022 myönnetty Helsingin kaupungin mikroavustus kulttuurityölle jonka aikana Ääni-ilmiötä voi nähdä Helsingin seudun kirjastoissa tuottamassa improvoituja teoksia runoutta hyödyntäen.

https://www.facebook.com/voiceimprovisers/


Lauluyhtye L'Armonia

L'Armonia lauluryhmä on vuonna 2015 perustettu neljän naisen a capella lauluryhmä jonka repertuaari koostuu kirkkomusiikista, kansanmusiikista sekä kevyestä klassisesta. Ryhmä koostuu musiikin ammattilaisista ja aktiivisista puoliammattilaisista jotka soittavat kaikki myös instrumentteja. He hyödyntävätkin instrumenttejaan (piano, urut, viulu, trumpetti sekä huilu) myös aktiivisesti repertuaarissaan. L'armonia on keikkaillut Ruotsissa, järjestänyt omia konsertteja Suomessa, sekä laulanut yksityisissä tilaisuuksissa. Maaliskuussa 2022 L'armoniaa kuultiin YLE radio yhden radiojumalapalveluksessa Kauniaisten kirkosta.

https://www.facebook.com/larmoniasingers

PORTFOLIO

Otteita kuluvan vuoden esiintymisistä, produktioista sekä yhteistöistä.


29.7.2022 Ääni-ilmiö 

Ääni-ilmiö lauluimprovisaatioryhmä äänivierailulla Päivi Känkäsen Käännekohdassa -taidenäyttelyssä.


23.7.2022 Kylätaiteen Tilkkutäkki -taidenäyttelyn avajaiset

Performanssi: Heinäkuoro-ensemble, a capella soololaulut, huiluimprovisaatio. 


22.7.2022 Heinäkuoron konsertti

Kuoro sekä solisti. Suomalaista ohjelmistoa. Heinäkuoro. Tuottaja Vehkajärven nuorisoseura. 

https://www.vantaannaislaulajat.net/ 


5-11.7.2022 Musiikin aika festivaali

Kollaboraatio. Musiikin aika festivaali. Festivaalien aikana osallistuin Sävelletyn Teatteri Kollaboraatioon jonka vetäjänä toimi Mark Applebaum. Viitasaari, Suomi.

https://musiikinaika.org/  

https://www.markapplebaum.com/


8 ja 12.6.2022 "Venetsian Vesper"

8.6.2022 Kuoro, Sopraano. Helsingin Urkukesän Konsertti Helsingin Vanhassa Kirkossa. Juvenalia kuoron ja Keskisäveyhtyeen yhteiskonsertti.

12.6.2022 Kuoro, Sopraano. Suvisunnuntain Iltamusiikki Espoon Tuomiokirkossa. Juvenalia kuoron ja Keskisäveyhtyeen yhteiskonsertti.


8 ja 12.6.2022 Antonio Vivaldi: Magnificat RV 610

Solisti, Sopraano. "Venetsian Vesper" konserteissa. 

https://www.espoonseurakunnat.fi/suvisunnuntain-iltamusiikki<br>  https://juvenalia-kuoro.fi/


2.6.2022 Manuel de Falla: El Amor Brujo

Candelas. Iberofest Tallinn 2022. Tallinn International Youth Orchestra, kapellimestari Eladio Aguilar. Tuottaja Tallinnan Espanjan Suurlähetystö. Videot tulossa..

https://iberofest.ee/?lang=en   |    https://kumu.ekm.ee/en/syndmus/tallinn-international-youth-orchestra-iberofest-2022/<br>

https://tiyorchestra.wordpress.com/  https://eladioaguilar.wixsite.com/website/inicio?lang=en

  


21 ja 23.4.2022 Paul McCartney: Ecce Cor Meum

Kuoro, sopraano. Juvenalia kuoro, Oratoriekören i Helsingfors ja Helsinki Metropolitan Orchestra. Kapellimestari Sasha Mäkilä, solisti Mari Palo.